Tre av pokalens medlemmer før støtte fra Midt-Norsk filmsenter

Skal portrettere truede håndverksyrker på film

Safari Film ved regissør Mari Nilsen Neira og produsent Mali Finborud Nøren har fått 400 000 kroner i støtte til en dokumentarserie om døende yrker. Serien består av fire korte portretter av tradisjonelle håndverksyrker som er i ferd med å dø ut, og vi møter håndverkere som har til felles en stor stolthet for sitt fag, sitt yrke og profesjon.

Produsent: Mali Finborud Nøren og Mari Nilsen Neira

Regi: Mari Nilsen Neira

Manus: Mari Nilsen Neira

Totalbudsjett: 1 070 904

Innvilget produksjonstilskudd: 400 000

 

Syn

Den blinde pianisten Ole og den svartsynte filmskaperen Kristin forsøker å finne tilbake til hverandre etter å ha brutt forlovelsen. For å kunne fortsette livet sammen er de nødt til bedre å forstå hverandre – og de setter i gang et forskningsprosjekt for å forstå den andre. Vi blir med inn i den absurde verden til en blind mann sett fra den høyst visuelles vinkel.

 

Produsent: Murmelfilm

Regi: Kristin Nordsæther

Manus: Kristin Nordsæther

Totalbudsjett: 246 200

Innvilget utviklingstilskudd: 100 000

 

Maida Hals som har framleie på Pokalen har fikk også støtte til kortfilm.

Høytid

En humoristisk kortfilm og mocumentary som handler om Anton, en forsiktig 30-åring som fremdeles spiser søndagsmiddagene sine hjemme hos mamma. Når hun får kreft, ber hun på sitt dødsleie Anton om å skaffe marihuana til henne for å lindre smertene sine. Bestemt på å lykkes fører dette Anton og hans beste venn, Stumme Vidar, ut på et eventyr i Trondheims underverden.

 

Produsent: Alfred Film AS v/ Silje Bürgin-Borch

Regi: Maida Hals

Manus: Oliver Eirheim og Maida Hals

Totalbudsjett: 230 000

Innvilget utviklingstilskudd: 70 000

 

Se mer her: http://midtnorskfilm.no/filmsenter/artikkel/27-millioner-13-tronderske-filmprosjekt/